top of page
Søk
  • Forfatterens bildeErlend Lappegard

Si meg - hva skjedde egentlig med innovasjonsgraden?


«Aldri vært så effektiv før!» «Får gjort så utrolig mye mer!» Dette er uttrykk mange både har hørt og kan gjenkjenne fra det siste året. Covid-19-pandemien har potensielt endret våre etablerte kontorvaner for godt, samtidig som produktiviteten for de fleste virksomheter synes å ha blitt opprettholdt, eller til og med har økt.

Så, er ikke alt da egentlig bare fryd og gammen? Gjør klar for den «nye normalen?»

Bare det var så vel.

Vi har dybdeintervjuet en serie med ressurspersoner i vårt nettverk og landet på samme konklusjon for det norske markedet som de ledende læresteder som Wharton og Harvard har etablert for internasjonale forhold: Covid-19-pandemien har gitt de fleste virksomheter en vedvarende høy produktivitet, ja til og med en boost – mens innovasjonsgraden har falt dramatisk.

Men, hva gjør det egentlig?

Det er skummelt, det man ikke ser konsekvensen av på kort sikt. For det er nettopp innovasjonsgraden som gir konkurransefortrinn. Dette omhandler ikke bare nye produkter og tjenester, men også alle de små daglige prosessendringene som gir vedvarende fremskritt. Faller innovasjonsgraden vil man raskt erfare at man dramatisk taper konkurransefortrinn mot andre som har klart å opprettholde en høyere innovasjon. Rett og slett parkert, selvom man får en kort stund erfarte økt produktivitet.

Men innovasjon fordrer en høy grad av samspill i organisasjonen, og det er ikke like greit når alle sitter på hjemmekontor. Så - hvor robust er din organisasjonskultur og ditt nettverk er når pandemien går mot slutten og innovasjonsgraden skal opp?

Inspiratour hjelper ulike virksomheter med å hente det beste frem i sine organisasjoner. Rett og slett kulturforsterkning. Har du lyst til å høre hvordan vi kan forsterke din organisasjonskultur og innovasjonsgrad – la oss ta en liten prat!

Utdrag fra artikkelen vi referer til finner du her

147 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page