Italiensk gourmet- og vinkurs i Toscana

Her blir du drillet i kjøkkenkunster og opplært i vinsmaking - og har attpåtil hele Toscana å boltre deg i på dagtid!

Italiensk gourmet- og vinkurs i Toscana

Hvor: Castel Porrona
Når: 19. - 25. juli 2009
Pris: kr 7.190,-
Depositum: kr 2.500,-
Inspiratør: Turid Olsen og Bente Lindmoen
Ledige plasser: Mer enn 5

DETTE KURSET HAR VÆRT!
SE "RELATERTE KURS" I VENSTRE KOLONNE ELLER KLIKK HER FOR Å SE ALLE VÅRE KURSKATEGORIER.

Du lener deg godt tilbake etter nok et strålende måltid. Det har vært en tøff dag på kjøkkenet: Dere har satt sammen et stort koldtbord med masse lekre retter, mens vingjengen har smakt seg gjennom nesten hele Chianti distriktet. I morgen er det vinekskursjon til en liten vingård i nabolaget. Natten er behagelig varm, praten går under stjernehimmelen, mens det funkler i øyne og glass...

Velkommen til Castello Porrona! Dette er sommerferien for deg som fascineres av det italienske kjøkken og god vin. På et ærverdig gammelt slott syd i Toscana lærer du italiensk gourmetkunst fra anerkjent norsk kokk, og italiensk vin fra Turid Olsen.

Gourmetkurs

Kurset ledes av Bente Lindmoen som er utdannet kokk, og Diplomkokk ved Gastronomisk Institutt. Hun har jobbet som Sous Chef på Grand Hotel, Plaza Hotel og Hotel Continental, samt som kjøkkensjef på Cafe Sorgenfri og Cafe Christiania. Bente jobber i dag som daglig leder på en ny restaurant på Tjuvholmen som snart åpner sine dører. Med seg har hun Freddy Olsen som er kjøkkensjef på Theatercafeen/Hotel Continental.

Kurset fokuserer på det italienske kjøkken, og passer for alle, enten du er amatør både i mat og vinverden, eller en hobbygourmet.  Maten lager vi på et storkjøkken og gruppen jobber tett sammen. Hver kursdag komponerer gourmetgjengen kveldens måltid. På dette kurset er det du som lager maten, og kokken som assisterer og gir gode råd. Alle får slippe til, men det understrekes at det er store mengder mat som skal lages.

Vinkurs
Turid Olsen er en av norges beste vinkelnere, utdannet sommelier ved Gastronomisk Institutt og fra Vinkelnerforeningen. Turid vil gi oss en innføring i italienske viner med fokus på Toscana. Vi får presentert et utvalg av viner fra de forskjellige distriktene i Toscana i flere prisklasser og ulike årganger. Det blir også vinekskursjon til både lokale og mer berømte vinhus.

Hva har man etter endt kurs?
Etter en endt uke har du lært å lage et stort antall retter inspirert fra det italienske kjøkken. Du bør også ha fått en god forståelse for hva som kjennetegner de toskanske vinene, og lært litt mer om hvordan riktig gode viner kan verdsettes. Menyen vil du få tilsendt i etterkant av kurset og det blir mange gode mat- og vintips underveis i kurset.

Italiensk gourmet- og vinkurs i Toscana

Programmet

Søndag er ankomstdag med velkomstmiddag ved 20-21-tiden. Mandag begynner vi første kursdag på ettermiddagen, og holder på alle dager unntagen onsdag, med avslutningsmiddag fredag kveld. Lørdag er avreisedag og farvel.

Dagen begynner med frokost kl 9 og ingen program frem til ca klokken 15. Deretter begynner kursene. Mange bruker formiddagene til ekskursjoner eller rett og slett soling og avslapping ved svømmebassenget. Middag inntas i hagen under stjernene. Sent på kvelden etter middagen fortsetter det sosiale livet til langt ut på morgenkvisten.

Praktisk informasjon

Castel Porrona ligger 45 minutters kjøring fra Siena eller to timer syd for Firenze. Du blir innkvartert i slottet i leiligheter med god standard i rustikk Toscansk stil. Leilighetene inneholder bad, stue, et til flere soverom med enkle eller doble senger. Det er ofte flere soverom i leilighetene, og du må regne med å dele bad. Det er ellers store fellesarealer og svømmebasseng - og vi har hele stedet for oss selv!

Reisetips

Du har flere alternative innflyvninger: Firenze, Pisa, Roma, Bologna og evt. Milano. Ta gjerne kontakt med oss for assistanse til flybilletter. Vi anbefaler på det sterkeste om å gå sammen om leiebiler både for tilreise og ekskursjoner. Vi bor på landet, så ønsker du mobilitet er bil en nødvendighet. Du vil få tilgang til alle dine medreisendes e-mailer ca en måned før avreise for evt å kunne organisere felles billeie.

Pris og betalingsbetingelser

Prisen er 7.190,- og inkluderer italiensk gourmet- og vinkurs, overnatting med frokost og tilgang til alle fasiliteter.

Depositum på kr 2.500,- må betales senest en uke etter påmelding, og er en bindende andel av den totale betalingen. Resten av beløpet forfaller til betaling en måned før kursstart.

For gourmetmiddag vil det komme et tillegg for alle råvarene på 2500,-, som dekker alle middager med vin samt vin til vinsmaking under vinkursene.

Gled deg til en strålende sommerferie med med italiensk gourmetmat og god vin!

Italiensk gourmet- og vinkurs i Toscana